Nová výstava v Podblanickém ekocentru

Výstava představuje nejenom staré stromy jako celek, ale pracuje i s estetikou detailu materiálu starého či mrtvého dřeva. Někdy je potřeba nad souvislostí s nosným tématem uvažovat v hlubších souvislostech, v každém případě je však pojítkem vždy starý strom.

Nejnápadnějším prvkem výstavy jsou fotografie autorů, kteří postoupili do finále fotosoutěže. Tímto však obsah výstavy zdaleka není vyčerpán. Jednotlivé snímky jsou prezentované na dřevěných prknech, které rovněž demonstrují důležitost starých stromů – jako materiálu, i jako zdroje živné půdy pro různý hmyz.

Konečně tento je do výstavy začleněn rovněž jako autorské dílo. Tentokrát ze sklářské dílny Martiny Císařové. Výstavu dále doplňují drobné dřevěné prvky, na kterých můžete pozorovat detaily a struktury vytvořené hmyzem, houbami, nebo také jen „obyčejnou“ hnilobou.

Výstava bude několik týdnů součástí expozice Podblanického ekocentra, poté bude její fotografická část k dispozici k zapůjčení jako putovní. Případný zájem, či dotazy můžete smeřovat na adresu evvo@csop.cz, kde vám rádi zodpovíme vaše dotazy.

logo
2020-12-03T18:00:47+01:00
Přejít nahoru