Tisková zpráva ze dne 29. 3. 2021

Značka KRAJ BLANICKÝCH RYTÍŘŮ regionální produkt®  má nové držitele

 V pořadí již 14. certifikační komise značky KRAJ BLANICKÝCH RYTÍŘŮ regionální produkt® proběhla dne 26. 3. 2021. Program komise byl velmi nabitý. Sešlo se hned 7 žádostí, z toho pět pro výrobky, jedna pro ubytovací a stravovací službu a vůbec poprvé se v kraji pod Blaníkem certifikoval také zážitek.

ZO ČSOP Vlašim svým jménem zažádalo o certifikát pro zážitek, který pořádá návštěvnické středisko Vodní dům. Exkurze na hráz a mosty Želivky jsou zcela unikátní zážitek a také jediná, legální možnost, jak si jeden ze strategických bodů naší infrastruktury prohlédnout.

Pro produkty statku Kalná č. 6 zažádal o značku pan Tomáš Potfaj, který spolu se svou manželkou postupně renovují starý statek a ze stromů starých odrůd v sadu připravují sušené dobroty, které jsou zdravější alternativou sladkostí, kterých je dnes víc než dost. A to vše bez plastových obalů.

Logo svatováclavské helmice se nově objeví též u mlékomatu, který provozuje Rolnická společnost v Pavlovicích. Mléko té nejvyšší kvality si může zákazník zakoupit dvakrát denně vždy po dojení a do vlastní nádoby. Vlastní nádoba rovná se méně odpadu.

Dalším novým držitelem je Starý svět zájezdní hostinec, který Vás doslova vtáhne do starých dobrých časů. Vlídné prostředí, prvotřídní kuchyně z lokálních surovin a starostlivý přístup majitelů si značku opravdu zaslouží.

Paní Veronika Sluková z Řísnice získala certifikát pro dřevěné výrobky značky Travera. V širokém portfoliu výrobků naleznete dřevěné obrazy, hodiny, podložky na focení, stojánky, ať už na mobil nebo na svíčku, ale také dřevěné adventní kalendáře pro děti nebo šperky.

 I drátované výrobky paní Jany Gilchrist, též známé pod značkou YAHOODKA, se od dnešního dne pyšní značkou KRAJ BLANICKÝCH RYTÍŘŮ regionální produkt. Nádherné bytové dekorace, ale i užitkové předměty, mísy, stínidla nebo možná spravit kamenný hrnec? Nic není problém.

Vlašimský rekordman, který několikrát překonal i svůj vlastní rekord, pan Oldřich Jahodář získal certifikát pro své dřevěné, ručně vyřezávané hlavolamy. Máte rádi puzzle? Možná nastal čas postoupit na další level…?

Je dobré vědět, že v Kraji blanických rytířů žije tolik nadaných a pracovitých lidí, kteří jsou navíc hrdí na kraj, ve kterém žijí. Další příležitost zažádat o značku KRAJ BLANICKÝCH RYTÍŘŮ regionální produkt® budou mít zájemci na podzim roku 2021.

Řádně vyplněné přihlášky zasílejte na adresu Eva Albertová, Pláteníkova 264, 258 01 Vlašim a to nejpozději do 30.9. 2021.

            Eva Albertová

(tel. 737 022 126, produktyKBR@csop.cz)