Čtvrté číslo časopisu Pod Blaníkem se ohlíží za výročím založení Chráněné krajinné oblasti Blaník, od kterého již uplynulo 40 let. Místu kolem bájné hory se věnují i další články časopisu. Nechybí pokračování článku o historii těžby kamene v hrásti Blaníků nebo se můžete těšit na článek o měnícím se klimatu a povodních na Blanici. Celé číslo je doplněné o botanická, zoologická a historická témata. S novým Pod Blaníku se vydáte na cestu z Konopiště, přes hrad v Českém Šternberku a cestu můžete zakončit návštěvou korunního prince Rudolfa ve Vlašimi. Přehled všech článků, které naplnily poslední číslo Pod Blaníku v roce 2021, si můžete prohlédnout níže.

Časopis Pod Blaníkem a další regionální publikace lze nakoupit na následujících prodejních místech: Benešov: Knihkupectví Daniela, Masarykovo náměstí, Hulice: Vodní dům, Kondrac: Dům přírody Blaníku, Louňovice pod Blaníkem: Smíšené zboží, Načeradec: Potraviny Hergeselová, Sázava: Infocentrum, Vlašim: Podblanické ekocentrum ČSOP Vlašim, Muzeum Podblanicka, zámek Vlašim, Knihkupectví Žížalová, Komenského ulice, Votice: Infocentrum, Zvěstov: Smíšené zboží Žák.

Předplatné časopisu a inzerci lze objednat na adrese Podblanické ekocentrum ČSOP, Pláteníkova 264, 258 01 Vlašim, tel.: 317 845 169, email: vlasim@csop.cz.

Chcete-li přispět zajímavým článkem do časopisu Pod Blaníkem, uvítáme kratší i delší příspěvky o přírodě, krajině, životním prostředí, historii, kultuře i současném dění na Podblanicku. Příspěvky vítáme v elektronické podobě, ale přijmeme je v jakékoliv písemné podobě. Články pokud možno doplňte fotografiemi, pérovkami či jinými ilustracemi.

Starší čísla časopisu Pod Blaníkem jsou dostupná zde:

http://www.biblioteka.cz/pages/Publikace/PeriodikaCislaA.aspx?ID_Publikace=99856e35-29aa-11de-bf4f-b7249233d63c