Předposlední letošní číslo časopisu Pod Blaníkem představí čtenářům dalšího drobného živočicha, na kterého můžete narazit při toulkách Podlanickem. Je jím pěnodějka. A pokud si nejste jistí, zda jste ji už někdy viděli, tak po přečtení článku Lubomíra Hanela budete mít jistotu. Ale nejen na zvířecí poklady můžete narazit na cestách kolem Blaníku. Kamenný poklad našel regionální badatel Milan Červenka pod Velkým Blaníkem. Jednalo se o sekerku z doby kamenné a více se dočtete v článku Terezy Davidové a šťastného nálezce, který dokázal, že hora Blaník skrývá stále zajímavé poklady pro pozorné návštěvníky. A mnohé další články nabídne třetí číslo časopisu Pod Blaníkem. Jejich seznam si můžete prohlédnout v obsahu níže.

obsah Pod Blaníkem podzim 2022

Časopis Pod Blaníkem a další regionální publikace lze nakoupit na následujících prodejních místech: Benešov: Knihkupectví Daniela, Masarykovo náměstí, Hulice: Vodní dům, Kondrac: Dům přírody Blaníku, Louňovice pod Blaníkem: Smíšené zboží, Načeradec: Potraviny Hergeselová, Sázava: Infocentrum, Vlašim: Podblanické ekocentrum ČSOP Vlašim, Muzeum Podblanicka, zámek Vlašim, Knihkupectví Žížalová, Komenského ulice, Votice: Infocentrum, Zvěstov: Smíšené zboží Žák.

K dispozici je také e-shop: Eko obchod ČSOP Vlašim – ČSOP Vlašim (eko-obchod.cz)

Předplatné časopisu a inzerci lze objednat na adrese Podblanické ekocentrum ČSOP, Pláteníkova 264, 258 01 Vlašim, tel.: 317 845 169, email: vlasim@csop.cz.

Chcete-li přispět zajímavým článkem do časopisu Pod Blaníkem, uvítáme kratší i delší příspěvky o přírodě, krajině, životním prostředí, historii, kultuře i současném dění na Podblanicku. Příspěvky vítáme v elektronické podobě, ale přijmeme je v jakékoliv písemné podobě. Články pokud možno doplňte fotografiemi, pérovkami či jinými ilustracemi.

Starší čísla časopisu Pod Blaníkem jsou dostupná zde:

http://www.biblioteka.cz/pages/Publikace/PeriodikaCislaA.aspx?ID_Publikace=99856e35-29aa-11de-bf4f-b7249233d63c